Consultancy

In een ideale wereld zou het kopen van een klassieke auto een plezierige bezigheid zijn.

Een eerlijke verkoper, een auto die rustig onderzocht kan worden terwijl hij in de warme lentezon staat te glimmen, werkplaats-faciliteiten onder handbereik. Na een uitgebreide proefrit spreken we een prijs af met de vriendelijke verkoper, waama we zelfvoldaan met de nieuwe auto de zon tegemoet rijden.

Helaas verloopt het kopen van een nieuwe auto meestal anders. Als u al vindt dat het kopen van een nieuwe auto lastig is, zal het kopen van een klassieker beslist tegenvallen. Louche zakenmensen en boeven van het plamuur­ en spuit gilde proberen u in de val te laten lopen.

In veel gevallen betreft het auto’s die om de een of andere reden niet voor een proefrit meegenomen kunnen worden; de auto heeft geen APK of wegenbelasting staat op een veiling of is simpelweg niet in rijklare staat. Ongeacht de reden waarom u er niet in kunt rijden, deze auto’s moeten zo mogelijk nog kritischer bekeken worden om te voorkomen dat u een miskoop doet (al heeft u nooit de garantie dat dit toch niet gebeurt). Ondanks dat de auto niet proefgereden kan worden is het goed mogelijk carosserie en chassis grondig te onderzoeken. Dit wordt echter beduidend moeilijker voor mechanische delen.

Bekijk hieronder de nuttige tips waar u op moet letten als u een 'oudere' auto of oldtimer gaat kopen;

Huiswerk

Veiling

De Motor

Techniek

Interieur

Ten slotte